8 Martie Tot Anul, Episodul 1 8 Martie Tot Anul, Episodul 1

8 Martie Tot Anul, Episodul 1

Sărbătorim doamnele din echipa noastră in fiecare zi, nu doar o data pe an. Așa s-a născut campania 8 Martie Tot Anul.

8 Martie Tot Anul este o poveste a noastră, ca organizație, o poveste a vehiculelor noastre, dar, mai presus de toate, este una alcătuită din multe povesti inspirationale ale doamnelor din echipa noastră de care suntem atât de mândri!

Este o poveste despre curaj si încredere, despre provocări și realizări, despre pasiune și despre o atitudine pe care am simțit-o in discuția cu fiecare dintre colegele noastre, fără excepție. Atitudinea de învingătoare în singura bătălie care contează – cea cu ele însele, de a fi mai bune decât ieri, de a avea cat mai multe experiențe de învățare si de a împărtăși, la rândul lor, lecțiile învățate de-a lungul timpului.  

Povestea noastră începe in echipa de Design, acolo unde a început si povestea oricărui vehicul de care suntem atât de mândri.

Acolo ne-am întâlnit cu Raluca Iordan, Designer Colors & Materials, de la care am învățat cât de important este să te cunoști, să știi ce anume îți dorești și să faci fiecare pas în acea direcție cu pasiune și dedicare.

„Dintotdeauna, am fost pasionată de artele plastice. Țin minte și acum că, desenam cu foarte mare plăcere, încă de la trei ani. Pot spune că aventura de la pasiune până la a face, cu adevărat, meseria de Designer e una foarte frumoasă, pavată cu infinite forme, culori și texturi. Deloc întâmplător, acum mă ocup de designul exterior și interior al mașinilor: le „îmbrac în haine de sărbătoare”, cum s-ar spune.

Îmi place mult ceea ce fac, mai ales pentru că nu e vorba doar despre design, ci și despre o perspectivă de ansamblu pe care trebuie să o ai pentru un produs atât de complex, cum este automobilul. Este necesar să înțelegi conceptul din spatele produsului, să creezi mixul perfect echilibrat de inovație și design, care să asigure ergonomie și siguranță și să anticipezi care vor fiașteptările clienților și trendurile, atunci când el va fi lansat, adică abia peste trei ani.

Ce îmi place cel mai mult? În fiecare zi, am parte de o nouă provocare și nu oricum, ci în domeniul meu preferat. Fac în fiecare zi ceea ce îmi place și văd zilnic, pe stradă, produsele pe care chiar eu le-am „îmbrăcat”. În plus, ador faptul că sunt înconjurată de o echipă de oameni la fel de pasionați din toate colțurile lumii, alături de care mă bucur să învăț zi de zi."

După ce conceptul unui nou vehicul pleacă de la echipa de Design, acesta ajunge la echipa de Inginerie Produs, unde începe proiectarea fiecărui centimetru pătrat.  

Continuăm cu povestea colegei noastre, Claudia Franke, Manager de Proiect Planșă de Bord, care ne-a arătat că limitele sunt acele linii pe care doar noi credem că nu le putem depăși. Atunci când ești încrezător și ai susținerea celor din jur, liniile acelea dispar și apare certitudinea că putem face chiar orice ne propunem.  

„Limitele sunt mult mai departe decât credeam. Cred că fiecare experiență personală și profesională ne ajută să le împingem tot mai departe. Parcursul meu în carieră, de până acum, chiar reflectă acest lucru. De ce spun asta? De-a lungul timpului, am trecut de la sociologie, la statistică, la calitate, iar acum la inginerie. Tot acest parcurs a însemnat să mă reinventez de tot atâtea ori.

În prezent, mă ocup de pilotarea dezvoltării și industrializării pieselor componente ale planșei de bord, pentru noile modele Dacia Duster și Bigster. Este extraordinar să urmărești întregul proces: să te concentrezi pe asigurarea calității produsului, plecând de la prima numerizare a pieselor, respectând constrângerile de concepție tehnică, indicațiile de arhitectură și design, până la realizarea propriu-zisă a pieselor.

După procesele riguroase și detaliate de validare, acestea urmează să fie montate pe vehicul. Este un proces care ne provoacă limitele zi de zi, însă facem asta în echipă, lucrăm #Agile, acordându-ne încredere și susținere reciproce. Asta ne face invincibili.

Imaginați-vă toate astea, iar acum...adăugați și rolul de mămică.

Da, limitele sunt mult mai departe decât credeam. De fapt, există limite?"

După ce primele vehicule sunt construite, acestea trec printr-o mulțime de teste pentru a ne asigura că le vor oferi viitorilor pasageri un nivel ridicat de confort și siguranță. În echipa de testare a Centrului Tehnic Titu am întâlnit-o pe Talida Delca, PPC - Customer Performance Leader, de la care am învățat că, atunci când îți urmezi pasiunea, și o faci cu responsabilitate, toate lucrurile se așază, totul capătă sens.

„Mi-o amintesc și acum pe mama cum conducea Dacia noastră verde și cum, stând lângă ea, mi se părea cea mai puternică femeie din lume. Și așa și e :) Drept urmare, exact la fel, mi-am dorit și eu să fiu, întotdeauna.

De unde îmi iau puterea de care am nevoie pentru a reuși? E cât se poate de simplu...din pasiune și nu oricare, ci cea pentru mașini.

De când mă știu, am fost înconjurata de ele. Când eram mică, mă jucam doar cu mășini. Carnetul de conducere l-am luat încă din a doua zi după ce am împlinit vârsta de 18 ani. Am absolvit Facultatea de Automobile Rutiere, din cadrul Universității din Pitești, și am știut întotdeauna că visul meu este să lucrez la #CentrulTehnicTitu.

Ce au adus mașinile bun și frumos în viața mea? Libertate, aventură, performanță, viteză și unele dintre cele mai frumoase momente petrecute alături de familie și prieteni. Vă dau doar un exemplu: pe soțul meu l-am cunoscut în facultate, când construiam un kart pentru o competiție internațională, în timp ce spălam toba de eșapament.

Ce fac acum? Testez, la milimetru, vehiculele Dacia și Renault pentru a avea certitudinea că ele prezintă un grad maxim de siguranță și fiabilitate, de la bara din față, până la bara din spate.

Cele peste 25 de teste și mai bine de 50.000 km parcurși cu fiecare vehicul, în condiții speciale, ne ajută să ne asigurăm că le oferim clienților noștri experiența pe care și-o doresc în viitoarele lor mașini. Renault Group e un loc în care am mereu ceva nou de învățat și sunt înconjurată de specialiști din toate domeniile și din toată lumea.

Sunt acum cea mai puternică din lume oare? Probabil că nu, dar, cu siguranță sunt acolo unde trebuie și îmi dezvolt superputeri în fiecare zi."

Călătoria noastră continuă, nu ne oprim aici. Abia așteptăm să îți prezentăm și alte povesti, așa că stay tuned.

#WeAreRenault
#EmployerOfChoiceForWomen

Sursă foto: arhivă personală
Autor: Iulia Ghinea & Alexandra Moldoveanu, Echipa Employer Branding & Employee Experience @Renault Group Romania

Alte articole

La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024 La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
Let’s Talk HR Let’s Talk HR
Let’s Talk HR
Angajatori de Top Angajatori de Top
Angajatori de Top