One Day of Renault Engineering Magic @Universitatea Pitești One Day of Renault Engineering Magic @Universitatea Pitești

One Day of Renault Engineering Magic @Universitatea Pitești

Ingineria Vehicul, Ingineria Platformă, Ingineria Mecanică, Ingineria Sistemelor și Software, Ingineria Inovațiilor, Ingineria Testelor, Simulărilor și Prestațiilor Client, Ingineria de Producție și Ingineria Post-vânzare – toate echipele noastre au pregătit experiențe cool pentru viitorii ingineri -> de la expoziție de piese și machete smart, la demonstrații live și echipamente high-tech.

Te așteptăm pe 18 octombrie, între orele 10:00 – 14:00, la Centrul Universitar Pitești, Corp Central (Str. Târgul din Vale nr. 1)!

80 de ingineri, experți și manageri vă prezintă meseriile cu care veți construi noile vehicule Dacia și Renault. 

One Day of Renault Engineering Magic @Universitatea Pitești

Ce vei descoperi la Renault Engineering Day @Universitatea Pitești?

 

Echipa de Inginerie Vehicul
Caroserii, sisteme de iluminat, sisteme de siguranță, uși, scaune și accesorii văzute în detaliu, concepte precum „geometrie”, „arhitectură”, „simulări numerice” sau „calitate percepută” explicate pe înțelesul tuturor și cum se potrivesc toate aceste elemente între ele pentru a da formă unui vehicul robust și fiabil. 

 

Echipa de Inginerie Platforma
Întreaga experiență a condusului, de la plăcere la performanță, începe cu o platformă smart care asigură buna funcționare a vehiculului. De la sistemele șasiu, direcție, frânare, suspensie, carenaje și roți, la arhitectura compartimentului motor, și până la circuitele de alimentare cu carburant, eșapament, răcire sau climatizare, colegii noștri vor expune o parte dintre componentele pe care le dezvoltă, pentru a putea explica studenților ingineria din spatele acestor sisteme.

Echipa de Inginerie Sisteme & Software
Toată infrastructura electrică-electronică a vehiculului, zeci de calculatoare (ECU), rețele de date și sute de metri de cablaje, algoritmi și milioane de linii de cod, funcții ADAS, camere, senzori și actuatori, sisteme multimedia, navigație și conectivitate, pe toate le vei putea descoperi pe 18 octombrie, la Universitatea Pitesti. 

 

Echipa de Inginerie Inovații
Ingineria auto merge mână în mână cu inovația, iar la stand vei avea ocazia să descoperi cum ia naștere o idee și cum se transformă în realitate, de la schiță, la primul prototip imprimat 3D, la obținerea recunoașterii oficiale prin brevetarea ideii. 

 

Echipa de Inginerie Teste, Simulare și Prestații Client
Viitorii ingineri vor putea descoperi universul testelor la care un vehicul este supus până la omologare și mijloacele noastre de validare, vor putea pătrunde în lumea virtuală cu ajutorul simulărilor digitale, vor putea înțelege ce înseamnă „prestațiile client” de la fiabilitate sau durabilitate până la confort și performanță. 

Echipa de Inginerie de Producție
De la activități și operațiuni clasice de producție, până la linii de producție robotizate și tehnologii industriale 4.0, la standul Ingineriei de Producție vei descoperi cum întregul flux de producție este proiectat, dezvoltat și optimizat în mediul digital pentru a eficientiza procesele fizice de fabricație. Pe 18 octombrie, la Universitatea Pitesti, îți vom povesti cum eficientizăm fiecare secundă – de la primul punct de sudură, la întoarcerea cheii în contact.

 

Echipa de Inginerie After Sales
Călătoria vehiculului prin lumea ingineriei nu se oprește atunci când acesta părăsește uzina! De la procesul de diagnostic și reparații în rețeaua de service, la documentație de utilizare, piese de schimb sau accesorii, până la modificări speciale ale vehiculelor de serie, Ingineria After Sales preia ștafeta din momentul în care vehiculul ajunge la client. Iti vom povesti cum putem diagnostica probleme tehnice cu ajutorul simulatoarelor de diagnosticare și tot procesul din spatele reparațiilor și mentenanței auto.

Alte articole

La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024 La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
23 noiembrie, prezentări de joburi și stagii la Career Hub, Ediția de Toamnă, Universitatea din Pitești 23 noiembrie, prezentări de joburi și stagii la Career Hub, Ediția de Toamnă, Universitatea din Pitești
23 noiembrie, prezentări de joburi și stagii la Career Hub, Ediția de Toamnă, Universitatea din Pitești
15-16 noiembrie, PoliJobs, târg de joburi, prezentarea RGR, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București 15-16 noiembrie, PoliJobs, târg de joburi, prezentarea RGR, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București
15-16 noiembrie, PoliJobs, târg de joburi, prezentarea RGR, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București