Ziua Doamnelor și Domnișoarelor în Știință și Tehnologie Ziua Doamnelor și Domnișoarelor în Știință și Tehnologie

Ziua Doamnelor și Domnișoarelor în Știință și Tehnologie

11 februarie e Ziua Doamnelor și Domnișoarelor în Știință și Tehnologie. Suntem încântați că și anul acesta, vă putem prezenta alte două colege cu povești inspiraționale și rezultate remarcabile. Vă invităm să le cunoașteți pe Lavinia Botea, Team Manager Connectivity, Multimedia & HMI, în echipa de Inginerie Produs și pe Oana Radu, Production Engineering Shop Leader  în Echipa de Inginerie Proces.
 

„Personal, militez pentru egalitate și competență, nu favoritism de gen. Importante sunt competentele pe care le ai, in orice domeniu, nu doar in tehnologie. Ele sunt cele care iti vor deschide usile, iti vor garanta locul la masa de discutie si tot ele sunt cele care te vor ajuta sa evoluezi in cariera. 

De ce am ales o carieră în tehnologie? Pentru mine a fost simplu, deoarece nu mă vedeam făcând altceva. 

După terminarea facultății, când căutam activ un job, am început sa lucrez in Renault Group ca Pilot de Dezvoltare Electronica, în echipa de Multimedia. Asa am început să lucrez la dezvoltarea butonului de apel de urgență, care astăzi e montat pe toate mașinile noi. 

Acesta a fost norocul meu. Practic, a devenit proiectul meu, care mi-a oferit provocări frumoase, care m-a ajutat să mă dezvolt și mi-a oferit și mai multe oportunități după aceea, deși era doar un buton, la prima vedere. 

„I can do this”, asta era atitudinea mea, deși încă nu aveam pregătirea necesară, la momentul acela. Pentru mine, totul se rezumă la <>. Dacă îți dorești să evoluezi, găsești informație peste tot și poți să faci performanță și din ceva despre care ai impresia că nu există. Pentru mine, primii doi ani în Renault, au reprezentat lansarea mea: am învățat enorm de mult despre industrie, cu tot ce înseamnă ea, am evoluat rapid, profesional, dar și personal, din multiple perspective.

Care a fost una dintre reușitele de care sunt mândră de când am venit în companie? Astăzi, sunt Team Manager și conduc echipa de conectivitate si multimedia, prima de acest fel.”, - Lavinia Botea, Team Manager Connectivity, Multimedia & HMI.

 

Sunteți pregătiți să aflați și povestea plină de know-how & good vibes a Oanei?

„Consider că nu eu mi-am ales cariera, ci ea m-a ales pe mine. Am făcut practică pentru realizarea lucrării de licență la Dacia si apoi am acceptat cu bucurie un post in echipa de Logistică. Era un mediu mai dinamic, care mă atrăgea mult. Timp de trei ani am lucrat pentru clienți din Maroc și Brazilia, le furnizam piese gata să fie asamblate pe Dacia Logan.

După ceva timp, am simțit nevoia de o schimbare: am venit la București, în departamentul Performanță Sisteme industriale, care se ocupa și de dezvoltarea de ambalaje specifice, dar și de partea de fluxuri interne din uzină. Primul meu proiect în Dacia a fost Logan X52, practic al doilea model Logan, produs de brand.

Am contribuit și la al doilea model Dacia Duster, iar apoi am lucrat pentru un proiect în Turcia.  În acea perioadă, ne reorganizasem puțin: nu mai făceam ambalaje, ne concentram doar pe partea de fluxuri interne și programate, cele care ne permit să reducem stocurile. Acum, sunt foarte încântată să mă ocup de fluxuri pentru un nou model.

Câte piese trebuie gestionate de către un logistician pentru un singur automobil? Hmm.. Păi dacă nu chiar toate cele 3000, 2000 dintre ele, cu siguranță. În tot acest proces, lucrăm îndeaproape cu echipele de la Proces Montaj, Proces Caroserie si Direcția Logistica. Iar pentru a gestiona corect fluxurile avem nevoie de zeci de mii de metri... pentru un singur proiect sunt in jur de 15.000 de metri pătrați.

Ce aș sfătui domnișoarele sau doamnele care vor să înceapă o carieră în acest domeniu? Să aibă încredere în forțele proprii, în oamenii de lângă ele și să învețe permanent de la toți cei alături de care lucrează”. Oana Radu, Production Engineering Shop Leader.

 

Suntem onorați să vă avem alături de noi zi de zi! Pe voi și pe toate celelalte Doamne remarcabile din echipa Renault Group România!
#EmployerOfChoiceForWomen
#WeAreRenault
 

Autor: Iulia Ghinea, Practicant Employer Branding @Renault Group România
Sursă foto: arhivă personală

Alte articole

La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024 La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
Let’s Talk HR Let’s Talk HR
Let’s Talk HR
Angajatori de Top Angajatori de Top
Angajatori de Top