Nimic nu mai poate opri o femeie de carieră. Absolut nimic. Nimic nu mai poate opri o femeie de carieră. Absolut nimic.

Nimic nu mai poate opri o femeie de carieră. Absolut nimic.

Ana Bîtu a dat curs inițiativei Grupului Renault, #ACinceaPutere, și a acceptat să afle mai multe despre femeile angajate în industria auto.

În dialogul său fascinant cu Cristina Nichita, lider de platformă CMF-B, platforma pe care sunt făcute mai multe modele ale Renault Group – Renault Clio și Captur, Dacia Logan, Sandero, Stepway și Jogger, Ana a constatat că, într-adevăr, nu mai există bariere pentru femei în nici un domeniu, oricât de tehnic sau greu ar fi el.

„Chiar dacă la început nu eram extrem de încrezătoare, pur și simplu am spus: da, asta este o oportunitate pentru mine, hai să mă bat pentru ea, hai să o iau în responsabilitatea mea, iar timpul mi-a arătat că am ales bine. Iar în baza rezultatelor au venit și alte oportunități pentru că managerii din Renault au văzut că am potențial” povestește Cristina.

Ana: Cum ai ajuns aici?

Cristina: Unu la mână, am muncit pentru rezultatele mele. Al doilea aspect, care cred că este la fel de important, ar fi că am avut curajul să profit de anumite oportunități și să lucrez pe ele.

Cristina sfătuiește femeile să aibă mai multă încredere in propriile abilități și să aibă curaj să accepte oportunitățile de care se ivesc.

Noi, femeile, trebuie să avem câteodată curaj și poate ne lipsește curajul asta. Mi se pare că la un moment dat, uitându-mă la ceea ce se întâmplă la Renault sau în alte companii nu prea avem curaj, ne este frică, avem o frică de eșec, avem o frică de fi comparate, că dacă ar fi luat un bărbat oportunitatea respectivă cu siguranță ar fi realizat mai multe decât ține, că femeie. Nimic mai greșit! Trebuie să muncim și să avem curaj.

Citește întregul interviu aici.

Alte articole

La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024 La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
Let’s Talk HR Let’s Talk HR
Let’s Talk HR
Angajatori de Top Angajatori de Top
Angajatori de Top