Ești ingineră și îți plac mașinile? RENAULT GROUP te angajează! Ești ingineră și îți plac mașinile? RENAULT GROUP te angajează!

Ești ingineră și îți plac mașinile? RENAULT GROUP te angajează!

Echipa Renault Group le-a invitat pe Cristina StănciulescuMara Coman, Noemi Meilman, Diana Cosmin și Ana Bîtu să descopere femeile angajate în companie. Aceste doamne speciale creează mașini de la cap la coadă, trecând prin toate marile meserii necesare: tehnică, management, comerț, etc.

Într-o industrie percepută a fi potrivită mai degrabă pentru bărbați, aceste femei au reușit să depășească stereotipurile și și-au urmat pasiunea, indiferent de așteptările societății.

Cristina Stănciulescu ne prezintă astăzi viziunea ei asupra femeilor din industria auto, în urma discuției cu Daniela Ivan, inginer specializat în Automatică, și Georgiana Radoi, șef de mecanică pentru proiectarea pieselor de motor.

„În geantă am un receptor de la trapa de carburant, un semnalizator de aripă, două bucățelele de joantă, 5 rujuri, un pix…”

În copilărie, Daniela nu se juca cu păpușile și nu a purtat fustă până la terminarea liceului. A fost întotdeauna în competiție cu băieții, încercând să depășească stereotipurile de gen. Cariera ei a început cu postul de manager de proiect, apoi a cerut să fie lăsată să conceapă efectiv piese de mașină, devenind în scurt timp șeful echipei care se ocupă de… faruri! De-a lungul experienței sale, a avut parte de șanse de promovare, așa cum și-a dorit și cum a sperat.

Perfecționistă, răbdătoare și meticuloasă, Georgiana și-a dorit să studieze Ingineria Calității, pentru că îi plac lucrurile bine făcute din prima încercare. Noua ei provocare este să proiecteze piese de motoare electrice, pentru că piața se schimbă, lumea se schimbă, deci și motoarele și felul în care ne deplasăm.

„Încurajez femeile să vină la Renault Grup, multe dintre femeile de aici sunt chiar în top management”

Află mai multe despre femeile angajate în Grupul Renault aici.

Alte articole

La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024 La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
Let’s Talk HR Let’s Talk HR
Let’s Talk HR
Angajatori de Top Angajatori de Top
Angajatori de Top