Diversitatea înseamnă putere Diversitatea înseamnă putere

Diversitatea înseamnă putere

Noi, la Renault Group Romînia îmbrățișăm diversitatea sub toate formele ei. La începutul lunii mai, luna europeană a diversității, ne-am întâlnit să celebrăm succesul strategiei noastre D&I. Astfel, am demonstrat încă o dată că suntem o echipă numeroasă, unită în diversitatea ei și în specificitatea fiecărui om în parte. 

Gala Diversității  a avut loc miercuri, 4 mai 2023, online. Emoții, povești motivaționale, recunoștință și profesionalism sunt cuvintele prin care putem descrie cel mai bine evenimentul. A fost o mare bucurie să fim din nou alături de aproape 300 de oameni inspiraționali și să vorbim despre reușitele colegelor și colegilor din echipele noastre, să-i felicităm  pentru munca lor extraordinară în promovarea și sprijinirea diversității și incluziunii.   

Gazdele evenimentului au fost Mihai Bordeanu, MD, Dacia Brand SEE & Country Head Romania și Simona Popovici, HR General Manager Renault Group România, susținătorii Diversității și Incluziunii în România. 

Mihai BORDEANU ne-a îndemnat să îmbrățișăm diversitatea și să credem în ea: „Compania se transformă. Ei bine, această transformare nu se poate realiza fără diversitate. Sunt ferm convins de asta. Eu cred în diversitate, Grupul Renault crede în diversitate și susținem asta la nivel de management de țară. Mă bucur că am putut să împărtășesc aceste lucruri, alături de voi în cadrul întâlnirii de astăzi”. 

Simona Popovici ne-a vorbit despre puterea diversității subliniind strategia de Diversitate și politica ZERO Discriminare:

Diversitatea e puterea de a te exprima, de a fi tu însuți și de a fi productiv  de a crește. Asta cred că nu o poate lua nimeni. Ca atare diversitatea e putere, în primul rând pentru tine și apoi pentru companie și pentru cei din jurul tău. Cum ajungem noi să fim puternici? Ajungem, în primul rând prin strategia de diversitate pe care o avem. Sunt patru piloni pe care noi construim împreună cu voi. Primul este tratamentul echitabil și respectuos, al doilea se referă la sprijinirea incluziunii și dezvoltării personale, al treilea se concentrează pe reprezentarea diversității în companie, deoarece până la urmă ceea ce faci trebuie să și măsori, iar al patrulea pilon se axează pe un mediu de lucru inclusiv. Când vorbim de tratamentul echitabil și respectuos plecăm în primul rând de la regulamentul nostru intern care reglementează modul în care trebuie să ne comportăm la serviciu.

12 colegi și colege din întreg grupul au primit distincții pentru contribuția lor la povestea noastră de succes. Câștigătorii au fost desemnați din rândul celor 34  de nominalizări, la cele trei categorii – Excelență în meserie, He for She și Divesrity Champions – Implicare în diversitate. 
 

Gala Diversității Renault Group România s-a încheiat cu o serie de aplauze, zâmbete și mulțumiri pentru mai bine de două ore în care am cunoscut oameni frumoși, adevărate modele de urmat, pe plan profesional și nu numai. Le suntem tuturor recunoscători pentru participare, good vibes și pentru doza de motivație și sharing experiences. 

  
#EmployerOfChoiceForWomen #DiversityandInclusion #GenderDiversity #CarMakerCareMakers   

 

Autori:
Georgiana Flămîndu, Dual education and D&I Project Manager @Renault Group România
Iulia Ghinea, practicant Employer Branding@Renault Group România
 
Sursa foto: arhiva personală  

Alte articole

La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024 La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
La caravane des ètudes et des carrières francophones en Roumanie 2023-2024
23 noiembrie, prezentări de joburi și stagii la Career Hub, Ediția de Toamnă, Universitatea din Pitești 23 noiembrie, prezentări de joburi și stagii la Career Hub, Ediția de Toamnă, Universitatea din Pitești
23 noiembrie, prezentări de joburi și stagii la Career Hub, Ediția de Toamnă, Universitatea din Pitești
15-16 noiembrie, PoliJobs, târg de joburi, prezentarea RGR, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București 15-16 noiembrie, PoliJobs, târg de joburi, prezentarea RGR, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București
15-16 noiembrie, PoliJobs, târg de joburi, prezentarea RGR, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București